Animátoraink

 

Mit is jelent animátornak lenni?

 

Az anima latin eredetű szó, ami lelket jelent, tehát az animátor nagyjából azt jelenti, hogy lelkesítő.

Az animátoroknak rendelkezniük kell néhány alapvető tulajdonsággal, mint mondjuk azzal, hogy nyitottak legyenek az emberek iránt, legyenek empatikusak, szeressék a gyerekeket, legyenek kreatívok, kitartóak és még egy fárasztó nap végén is legyenek képesek őszintén mosolyogni. 

Animátornak lenni tehát nem is igazából egy szakma, inkább egy életforma, ahol maximálisan elhivatottnak kell lenni és az animátornak élveznie kell a pörgést, azt hogy ő van a középpontban, valamint azt, hogy munkájának köszönhetően megtölti a gyerekek (emberek) emlékezetét rengeteg pozitív élménnyel.

A Gyerekszoba animátorai számos programlehetőséggel várják a kicsiket és a nagyobbakat is, amely izgalmas szórakozást nyújt a gyermekek számára. Egy gyerekzsúron a csapatjátékok mellett megtalálható az arcfestés, csillámtetkó, kincskeresés vagy tinidiszkó. Szerveznek kézműves foglalkozásokat, a gyerekek só -liszt-gyurmából vagy gipszből alkothatnak, nyakláncot fűzhetnek, festhetnek. Kis vendégeink körében nagy népszerűségnek örvend az origami foglalkozás is.

Az adott rendezvényre szánt programokat mindig a részt vevő korosztály alapján állítják össze. A nagyobbak számára például jó szórakozás a nyomozós játék. Ez egy logikai feladatokkal teletűzdelt, megfigyelésen alapuló rejtélymegoldás, amelyben a gyerekek különböző izgalmas kalandokba keverednek, miközben állomásról állomásra haladva keresik a bűnöst.

A gyerekolimpia játékunkban pedig különféle „sportágakban” (karikadobás, egyensúlyozás, zsákbanfutás, állatutánzó, mocsárjárás) mutathatják meg tudásukat a résztvevők.

Az animátori munkához pedagógiai végzettség és tapasztalat nem feltétel, sokkal fontosabb a személyiség, a kreativitás és a problémamegoldó-készség. 

Szilvia

Szilvia

Animátor
Timi

Timi

Animátor
Vivien

Vivien

Animátor
Zsófi

Zsófi

Animátor
Petra

Petra

Animátor
Gabi

Gabi

Animátor